DELTAGERNE SIGER

Fortælling fra Karen, Hærvejen 2016

Vi vandrede i naturen, vi spiste i naturen, vi fik individuelt coaching medens vi gik. På smukke steder lavede vi familieopstilling, trommerejser og vi lærte forskellige øvelser, som vi kunne tage med hjem og bruge som redskaber i dagligdagen. Hjælpen vi kan hente fra naturen, fra vandet, jorden, solen, luften og der hvor du kommer fra. Øvelser der kan hjælpe dig til at blive "tanket op", sætte grænser, bede om hjælp og huske at være hjemme i sig selv. Det var en rigtig smuk tur. Meget afvekslende natur. Dejligt at gå ad små stier, hvor man aldrig vidste hvad der dukkede op lige på den anden side af svinget. Dejligt at det ikke var koldt, når vi holdt pauser. Dejligt at gå i stilhed med sine ting, og med den bevidsthed at man ikke var alene. Jeg synes, jeg fik meget ud af turen. Efter min første familieopstilling slap jeg en masse indeklemt vrede og angst. Det har ligesom fundet sin plads. Befriende at kunne trække sig ud af følelseshavet og komme op i helikopter/fugleperspektiv og se helheden. Det var ligeledes rigtig lærerigt at spille med i de andres opstillinger. Der kom jeg også til at forholde mig til mig selv, i de roller som jeg spillede. ”Skal”, ”Anerkendelse”, ”Læring” og ”Ægtemand" Skønt bare at ligge i naturen og modtage fra trommen. Ingen krav og forventninger man skulle leve op til. Du skulle bare være og modtage. Det var dejligt ikke at skulle tænke på mad i den forstand at skulle finde på og handle ind. Jeg skulle bare lave en lille opgave, og så ellers sætte mig til et veldækket bord eller ved en dug ude i naturen. Den hjælp jeg fik der, er jeg dybt taknemmelig for. Jeg vil sige tak til Vibeke og Birthe for den store respekt I viste os deltagere. Respekt for den enkelte og vores forskelligheder. I lod os være i vores proces og pressede ikke mere på end vi kunne kapere. Og tak for de brugbare arbejdsredskaber som i villigt delte ud af.  Jeg tænker, at I har fat i et rigtigt godt koncept. At få arbejdet med sin problematik i en gruppe hvor man lærer af hinandens problematikker. Vi får lov at gå med vores ting i stilhed og alligevel have en følelses af samhørighed, så man ikke er alene. Hele tiden med den viden, at hvis det bliver for svært kan man få hjælp. Det er godt at gå i naturen og bruge sin krop, så man virkelig bliver groundet, træt og tingene kan få lov at falde på plads, blive healet. Det er også godt at man er sammen i 5 dage. Man bliver fastholdt med sine problematikker, kan ikke lige stikke af. Samtidig får man nænsomhed og omsorg fra gruppen. Man er ikke alene om de problematikker, man synes man har. Så får man også grinet og pjattet, så det hele ikke bliver så alvorligt. I bund og grund er vi jo meget ens vi mennesker. 
KAREN ANDERSEN
Hærvejen 2016

Fortælling fra Bente Hovendal, Woodnwonder, Bornholm 2018

Bornholms skønhed kombineret med Birthe og Vibekes skarphed er guf for sjælen og opløftende for hjertet og fødderne. Pak du endelig glæden og livet sammen og tag på vandring på Bornholm med de to dygtige, velorganiserede kvinder. Du kommer helt sikkert klogere og gladere hjem.
Bente Hovendal
Bornholm 2018

Fortælling fra Signe, Bornholm 2018

Jeg mindes stadig med stor glæde turen på Bornholm. Kombinationen af at gå og på skift blive coachet er rigtig god. Der sker bare noget mentalt, når man bruger sin krop. På sådan en tur bliver man nødt til at forholde sig til sig selv. Personligt fik jeg rykket ved noget i mig selv under blandt andet familieopstillingerne. Hvad og hvordan det skete, ved jeg ikke helt, og det er også lige meget. Jeg kan bare mærke, at jeg er blevet stærkere, tror mere på mig selv og bekymrer mig mindre om, hvad andre mon tænker. Det var også virkelig dejligt at være en del af et rigtig dejligt hold, hvor alle gav hinanden noget. Jeg kan varmt anbefale andre at deltage, men det kræver at man er villig til at være åben og til at bidrage.
Signe
Bornholm 2018